Varför ska man uppgradera webbplatsen?

Nya versioner av WordPress från WordPress-teamet kommer då och då. I de nya versionerna har de förbättrat funktioner och säkerhet.

Även designtemat och pluginen på er webbplats behöver uppgraderas ibland. Man genomför oftast uppgradering av allt samtidigt.

Vad uppgraderas på webbplatsen?

1. WordPress ny version.

2. Designtemat om ny version finns som passar med aktuell version av WordPress.

3. Alla plugin som har kommit i ny version som passar med aktuell version av WordPress.

Hur genomförs uppgraderingen?

1. Vi hittar ett lämpligt tillfälle när vi kan utföra uppgraderingen.
2. Vi tar en backup på hela webbplatsen.
3. Om nya problem uppkommer, t.ex. ett befintligt plugin inte längre fungerar eller liknande så tar vi en diskussion med er om alternativa lösningar. 
4. Om ni gör uppgraderingar själva kan problem ibland uppstå. Vi kan isåfall hjälpa till att rätta till problem i efterhand för timdebitering.

När är det lämpligt att uppgradera?

När WordPress kommer med en ny version dröjer det oftast en tid innan designtema- och plugin-skaparna har hunnit anpassa dessa till den nya versionen av WordPress.

Därför kan det vara bra att vänta en tid innan uppgradering genomförs.

Erbjudande uppgradering av WordPress, designtema och plugins

Trygg uppgradering: ER Webb kan ta hand om hela uppgraderingen så att ni kan känna er trygga.

Uppgradering: En gång per år. Vi skickar er ett mejl samma månad varje år. Tillsammans med er hittar vi en bra tidpunkt för uppgraderingen. Uppgradering kommer då att göras av WordPress, designtemat samt tilläggen.

Avbrottsbevakning: Vid eventuellt avbrott på er webbplats får vi en avisering via mejl. Vi skapar en avbrottsrutin med er så att ni får veta om det är något fel på webbplatsen och hur länge det pågått. Vi tar gemensamt beslut på åtgärd beroende på avbrottets längd och anledning.

Backup: Vi kontrollerar att ert webbhotell har en bra backup av webbplatsen. De flesta bra webbhotell har det. Om det saknas skapar vi en annan backup-rutin eller hjälper er att byta webbhotell.

Snabb support: Oftast svarar vi med en gång eller inom 24 tim.

Pris: Fast pris 6 000 kr + moms eller 1 100 kr/tim + moms. Ibland tar det längre tid än 6 timmar, och har du valt fast pris så blir kostnaden ändå aldrig över 6 000 kr + moms. Ibland går det fort och då kan det löna sig att du valt 1 100 kr/tim + moms.

Pris för eventuellt avstämningsmöte i samband med uppgradering: 2000 kr + moms.

Varför kan en uppgradering ta så olika lång tid? Vi är beroende av webbhotellens teknik och support, webbläsarna, designtemat som används, om pluginen passar ihop med nyare version av WordPress, om designtemat fortfarande underhålls mm. Det finns mängder med saker som kan ta tid att ordna. Vi har dock alltid kunnat hitta en bra lösning för alla webbplatser som uppgraderats.

Varför anlita ER Webb för uppgraderingen?

1. Vi kan ha byggt specialfunktioner på er webbplats som kan försvinna vid en uppgradering.

2. De plugins som är installerade bör testas under kontrollerade former med nyare WordPress-versionen.

3. Om er egen uppgradering misslyckas kan det bli merkostnad med att återställa allt i efterhand.